king

ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΠΟΙΟΥ, ΔΩΣ’ ΤΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑ

Έχουμε γράψει πολύ πριν τις τελευταίες δημοτικές εκλογές την άποψη μας για τον νυν δήμαρχο Ν. Μπάμπαλο. Είναι γεγονός όταν μία άποψη δεν βρίσκει σύμφωνους κάποιους να χρεώνουν σε αυτήν εμπάθεια, προσωπικό συμφέρον κ.α., στο πέρασμα του χρόνου, τελικά, αποκαλύπτεται αν η άποψη ήταν προϊόν εμπάθειας, ή αν τελικά εκείνοι που βιάστηκαν να συμπεράνουν τους λόγους, ήταν γιατί έτρεφαν και ίσως ακόμα να τρέφουν συμπάθεια στο πρόσωπο του δημάρχου.

Η άποψη μου για τον Ν. Μπάμπαλο έπεσε 100% μέσα.
Συγκεντρωτικός, στυγνός τεχνοκράτης, υπερ-φιλόδοξος, εγωκεντρικός σαν χαρακτήρας…
ένα κοκτέιλ το οποίο όπως έχουμε διαπιστώσει όσοι έχουμε εικόνα, τον κάνει επιθετικό, ανεξέλεγκτο μέχρι και ασύδοτο, αγενή,  όταν έχει την εξουσία στα χέρια του.

Η ιστορία έχει δείξει ότι τέτοιου τύπου χαρακτήρες που βρέθηκαν κάποια στιγμή στην εξουσία, είχαν σύντομη διαδρομή, και είναι φυσικό αφού κανείς δε θέλει ούτε παρέα να κάνει με τέτοιους τύπους. Μπορεί οι συνεργάτες τους ή υποστηριχτές τους να τους στήριζαν όσο είχαν να περιμένουν οφέλη για προσωπικό συμφέρον, αλλά στην πραγματικότητα κανείς δε σέβεται τέτοιους τύπους.

Σαν αντίδραση σε αυτό, επικεφαλής με αυτά τα χαρακτηριστικά, πιθανόν επειδή γνωρίζουν ότι δεν μπορούν να κερδίσουν τον σεβασμό με διαφορετικό τρόπο, αξιοποιούν την εξουσία που έχουν για να επιβάλλουν την «ανωτερότητα» τους.

Θα δείτε όταν θα πρέπει να οριστούν νέοι αντιδήμαρχοι, πρόεδροι, πως ξαφνικά θα αρχίσουν τα όργανα στην δημοτική ομάδα της διοίκησης, και ξαφνικά τα αρνάκια θα αρχίζουν να γαβγίζουν, αφού δε θα έχουν πλέον να περιμένουν κάτι από αυτή την ιστορία.

Γιατί τα αναφέρω τα παραπάνω…
Ήδη αρκετές λειτουργίες του δήμου βρίσκονται σε τροχιά μερικής ιδιωτικοποίησης.
Από τα λογιστικά, μέχρι την καθαριότητα.
αυτή η πρόθεση της διοίκησης έρχεται να κουμπώσει σε αυτό που είχα καταλογίσει στο παρελθόν περί στυγνού τεχνοκράτη για τον νυν δήμαρχο.

Το τεχνοκράτης σαν όρος δεν έχει πάντα αρνητικό πρόσημο, αλλά όταν ο τεχνοκράτης έχει και το συστατικό του υπερφίαλου τότε αυτό το κάνει επικίνδυνο και ασύμφορο για την κοινωνία.

Όταν ο έχων την εξουσία και τα παραπάνω χαρακτηριστικά, δεν δίνει λόγο σε κανέναν, παρότι το οφείλει, τον ενδιαφέρει οι διαδικασίες να είναι νομότυπες αλλά όχι νόμιμες, που σε πολλές περιπτώσεις που αφορούν την σημερινή διοίκηση του δήμου ούτε το νομότυπο τους ενδιαφέρει. Απευθείας αναθέσεις, ανυπαρξία διαγωνισμών, αυθαίρετες αποφάσεις κτλ.

Τώρα θα μου πείτε, η αντιπολίτευση τι κάνει…
ότι έκανε πάντα, δηλαδή τίποτα.
Το τίποτα αφορά ότι ακόμα και αν κάποιες εξαιρέσεις (αντιπολίτευση) συγκρούονται με την πλειοψηφία και εκφράζουν τα επιχειρήματα τους, αυτό δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.
Εφόσον υπάρχουν περιπτώσεις που δεν τηρούν ούτε καν τα νομότυπα, αυτό δεν είναι κάτι που θα καταγγελθεί στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου και θα έχει κάποιο αποτέλεσμα, αλλά θα πρέπει να καταγγελθεί σε όργανα που έχουν την εξουσία να εγκαλέσουν τον όποιον δήμαρχο.

Όπως έχει αποδειχθεί και στο παρελθόν, το να έχεις να αντιμετωπίσεις μία διοίκηση που η πρόθεση της είναι να μην δίνει λόγο σε κανέναν, και επιπλέον να έχεις μία αδύναμη αντιπολίτευση που απλά σηκώνει τα χέρια ψηλά, αυτό μόνο κακά αποτελέσματα μπορεί να φέρει για τον δήμο και τους δημότες.

Θα επανέλθω με συγκεκριμένες πληροφορίες που αφορούν την μερική ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του δήμου, υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον σε κάποιες περιπτώσεις που αξίζει να ασχοληθούμε.

για να σχολιάσετε δεν είναι υποχρεωτικό το e-mail

3 σχόλια ανοικτό "ΑΝ ΘΕΣ ΝΑ ΔΟΚΙΜΑΣΕΙΣ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΚΑΠΟΙΟΥ, ΔΩΣ’ ΤΟΥ ΕΞΟΥΣΙΑ"

Υπενθύμιση για
avatar

Ταξινόμηση κατά:   νεότερο | παλαιότερο | οι περισσότεροι ψήφισαν
ANOMIMOS
Guest
ANOMIMOS
1 έτος 10 μήνες πριν

«Συγκεντρωτικός, στυγνός τεχνοκράτης, υπερ-φιλόδοξος, εγωκεντρικός σαν χαρακτήρας…
ένα κοκτέιλ το οποίο όπως έχουμε διαπιστώσει όσοι έχουμε εικόνα, τον κάνει επιθετικό, ανεξέλεγκτο μέχρι και ασύδοτο, αγενή, όταν έχει την εξουσία στα χέρια του.»
ΑΥΤΑ ΕΧΟΥΝ ΣΧΕΣΗ ΚΥΡΙΩΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ.

ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ (και αυτούς που τον έφεραν στην εξουσία) ΕΙΝΑΙ:
1. ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΕΙ (ΑΛΛΑ ΛΕΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΚΑΝΕΙ)
2. ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙ ΕΡΓΟ ΟΥΣΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΒΙΤΡΙΝΑΣ (ΣΑΝ ΤΑ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΩΝ)

ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΕΧΕΙ ΑΠΟΤΥΧΕΙ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ.

Γ&Δ

TOYSK
Guest
TOYSK
1 έτος 10 μήνες πριν

O τεχνοκράτης κάνει σωστές λύσεις που μπορεί να είναι ζόρικες , αλλά και αναγκαίες. Για την ώρα γίνονται αρλούμπες που εξυπηρετούν σκοπιμότητες.

ΚΝΙΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ
Guest
ΚΝΙΤΗΣ ΟΙΚΟΔΟΜΟΣ
1 έτος 9 μήνες πριν

Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΟΥΣΟΛΙΝΙ ΜΠΑΜΠΑΛΟ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ

ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Η ΑΠΟΨΗ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΔΥΜΟ ΒΛΑΣΣΟΠΟΥΛΟΥ ΒΛΑΝΤΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΣΩΣΤΗ

ΚΑΙ ΝΑΙ Ο ΜΠΑΜΠΑΛΟΣ ΗΤΑΝ ΓΝΩΣΤΟ ΠΩΣ ΗΤΑΝ ΛΑΜΟΓΙΟ ΠΟΥ ΚΟΡΟΙΔΕΥΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΟΛΟ ΕΙΧΕ ΤΟ ΝΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΜΙΖΑ ΚΙ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΗΘΕΛΕ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΕ ΜΑΘΕΙ ΝΑ ΤΑ ΕΧΕΙ ΟΛΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥ ΧΑΡΗ ΣΤΟ ΚΟΜΜΑ

ΑΛΛΑ ΤΑ ΙΔΙΑ ΙΣΧΥΑΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ

ΚΑΙ ΠΙΘΑΝΟΤΑΤΑ ΘΑ ΙΣΧΥΟΥΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΟΜΕΝΟΥΣ

wpDiscuz