laikisyspir

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Εργαζόμενοι, Αυτοαπασχολούμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι του Ηρακλείου,

η Δημοτική Αρχή με μία ακόμη ενέργεια επιβολής των αποφάσεων τους, για κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που οι κάτοικοι δεν έχουν ιδέα, επιχείρησε εντελώς αιφνιδιαστικά να τις εφαρμόσει, καταργώντας χωρίς καμιά προειδοποίηση την πιάτσα των ταξί την οποία στα πλαίσια των σχεδίων του, θέλει να διασκορπίσει  στις οδούς Ναρκίσσων, Φιλυρών και Μ. Αντύπα.

Με το συγκεκριμένο σχέδιο κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, το οποίο απαγορεύει την είσοδο των κάθε είδους τροχοφόρων στην πλατεία μέσω της οδού Μ. Μερκούρη από το ύψος της Ελ. Βενιζέλου και την πεζοδρόμηση της Πρασίνου Λόφου έως την οδό Ναρκίσσων, ικανοποιεί την πάγια απαίτηση των διάφορων συμφερόντων που εκμεταλλεύονται την Πλατεία που με την ενοποίησή της αποκτούν τη δυνατότητα, τόσο οι ίδιοι όσο και η Δημοτική Αρχή, την παραπέρα εκμετάλλευσή της.

Αυτός είναι και ο πραγματικός στόχος του Δημάρχου και της Δημοτικής Αρχής.

Αντίθετα με τις αλλαγές που αποφάσισε όχι μόνο δε λύνει κυκλοφοριακά προβλήματα αλλά προσθέτει καινούργια καθώς ο κυκλοφοριακός φόρτος θα προστεθεί στην Πολυτεχνείου. Το μεγαλύτερο όμως πρόβλημα είναι η αδιαφορία που επιδεικνύει προς το κοινωνικό σύνολο και τις ομάδες των ανθρώπων με σοβαρά προβλήματα που πρέπει να έχουν ανεμπόδιστη πρόσβαση στον ΗΣΑΠ προκειμένου να εξυπηρετήσουν τις κάθε είδους ανάγκες τους από τα μέσα σταθερής τροχιάς.

Αυτή η υποχρέωση από τη πλευρά της πολιτείας και του Δήμου αναιρείται και μάλιστα παράνομα, αφού έχει σαν αποτέλεσμα, ανάπηροι, άτομα με ειδικές ανάγκες, ηλικιωμένοι και άλλες κατηγορίες ατόμων με διάφορα προβλήματα να μη μπορούν να μετεπιβιβαστούν στο τρένο την ίδια ώρα που το παρκάρισμα μπροστά σε ράμπες αποτελεί παράβαση του Κ.Ο.Κ.

Η Λαϊκή Συσπείρωση ανέδειξε στο Δημοτικό Συμβούλιο τα προβλήματα που δημιουργούνται από μια τέτοια απόφαση και ζήτησε την απόσυρσή της. Τελικά καταψήφισε την πρόταση αφού η Δημοτική Αρχή αρνήθηκε να την αποσύρει.

Καλούμε το λαό να παρέμβει οργανωμένα στη Δημοτική Αρχή και να απαιτήσει την άμεση απόσυρση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, που σημειωτέων υπεύθυνοι για αυτά είναι προηγούμενες δημοτικές αρχές σε μερικές εκ των οποίων δημοτικός σύμβουλος ήταν και ο σημερινός Δήμαρχος.

Οι επιλογές δεν είναι τυχαίες, είναι ενταγμένες στην απαίτηση της κυβέρνησης και των μνημονίων που έχει υπογράψει για εξασφάλιση ίδιων πόρων, ιδιωτικοποιήσεις (όπως η πρόσφατη που έκανε στην καθαριότητα), δηλαδή τοπική ανάπτυξη σε βάρος των λαϊκών συμφερόντων.

Εργαζόμενοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι και νέες,

η παρέμβαση μας πρέπει να είναι μαζική και αποφασιστική για να καταλάβουν αυτοί που συντάσσονται με συμφέροντα και πολιτικές που αγνοούν τα λαϊκά προβλήματα, ότι δεν πρόκειται να προχωρήσουν. Όπως δεν προχώρησαν όταν παράνομα προσπάθησαν να χαρίσουν οικόπεδο χαρακτηρισμένο για αθλοπαιδιές για να γίνει εκκλησία προκειμένου να οικειοποιηθούν το θρησκευτικό αίσθημα των κατοίκων. Η κινητοποίηση όμως του κόσμου και της Λαϊκής Συσπείρωσης τους σταμάτησε.

για να σχολιάσετε δεν είναι υποχρεωτικό το e-mail

2 σχόλια ανοικτό "ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ"

Υπενθύμιση για
avatar

Ταξινόμηση κατά:   νεότερο | παλαιότερο | οι περισσότεροι ψήφισαν
anonumous
Guest
anonumous
1 έτος 5 μήνες πριν

Εργαζόμενοι, Αυτοαπασχολούμενοι, Συνταξιούχοι, Άνεργοι του Ηρακλείου,

ΜΑΘΑΝΕ ΠΩΣ ΓΑΜΙΟΜΑΣΤΕ ΠΛΑΚΩΣΕ ΚΑΙ Η ΛΑΪΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.

ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ ΧΑ

anwnymos
Guest
anwnymos
1 έτος 5 μήνες πριν

ΡΕ ΣΕΙς ΜΠΑΜΠΑΛΟς ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟς .ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΟΠΟΤΕ ΤΟ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ.ΤΟΥς ΕΧΕΙ ΟΛΟΥς ΓΡΑΜΜΕΝΟΥς

wpDiscuz