23379275

Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ – ΑΚΟΜΑ 500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΕ

Το συνολικό ποσό των 500 χιλιάδων ευρώ έβαλε στα ταμεία του ο Δήμος Ηρακλείου Αττικής ως ανταποδοτική εισφορά από τον ΟΣΕ για την διέλευση του σιδηρόδρομου μέσα από τα όρια της πόλης αλλά και τη λειτουργία του τοπικού σταθμού του Προαστιακού.

Πρόκειται για άλλη μια επιτυχή κατάληξη της πρωτοβουλίας – εκστρατείας της νέας δημοτικής αρχής να διεκδικήσει ανταποδοτικά τέλη από κάθε φορέα ο οποίος λειτουργεί ή χρησιμοποιεί εκτάσεις στην πόλη του Ηρακλείου.

Και σε αυτήν την περίπτωση, ο Δήμος διεκδίκησε, πίεσε και, εν τέλει, πέτυχε να καρπωθεί οικονομικά οφέλη από την δραστηριότητα στην πόλη ενός ακόμα μεγάλου Οργανισμού, οφέλη που θα αποδοθούν σε έργο και υπηρεσίες (καθαριότητας και πρασίνου) προς τους Ηρακλειώτες.

Θυμίζουμε, πριν από ένα χρόνο η δημοτική αρχή είχε καταφέρει να αποσπάσει ανταποδοτικά τέλη από την ΣΤΑΣΥ ύψους 450 χιλιάδων ευρώ, αντίστοιχα, για την διέλευση του ηλεκτρικού σιδηρόδρομου από την πόλη αλλά και τη λειτουργία του τοπικού σταθμού.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της πόλης, ο Δήμος διεκδικεί δυναμικά εκείνα που πρέπει και πετυχαίνει ανταποδοτικά οφέλη από όσους λειτουργούν στα όρια του Ηρακλείου. Όπως πληρώνει ο δημότης και ο επιχειρηματίας, έτσι πρέπει να πληρώνουν και οι Οργανισμοί (Δημόσιοι και μη). Είναι μια απόδοση δικαιοσύνης η οποία μπορεί, από τη μία, στο μέλλον να ανακουφίσει τους Ηρακλειώτες, άμεσα όμως θα γυρίσει στον πολίτη ως παροχή βελτιωμένων υπηρεσιών και περισσότερου έργου.

Βέβαια, δεν μπορεί κανείς να μην αναρωτηθεί γιατί μέχρι σήμερα οι προηγούμενες δημοτικές αρχές της πόλης δεν διεκδίκησαν αυτά τα ανταποδοτικά οφέλη με αποτελέσματα ο Δήμος – και κατά συνέπεια οι δημότες -, να έχει χάσει εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ. Εμείς, με δύο χρόνια διοίκησης, καταφέραμε να βάλουμε στο δημοτικό ταμείο 1 εκατομμύριο ευρώ και συνεχίζουμε…», σχολιάζει ο δήμαρχος Ηρακλείου Αττικής, Νίκος Μπάμπαλος.

για να σχολιάσετε δεν είναι υποχρεωτικό το e-mail

5 σχόλια ανοικτό "Ο ΔΗΜΟΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΙΕΚΔΙΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΤΥΧΑΙΝΕΙ – ΑΚΟΜΑ 500 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΣΕ"

Υπενθύμιση για
avatar

Ταξινόμηση κατά:   νεότερο | παλαιότερο | οι περισσότεροι ψήφισαν
Δημότης
Guest
Δημότης
1 έτος 6 μήνες πριν

«οφέλη που θα αποδοθούν σε έργο και υπηρεσίες (καθαριότητας και πρασίνου) προς τους Ηρακλειώτες»

Τώρα τι να πούμε; Την καθαριότητα την έχουμε ξεχάσει εδώ και χρόνια, το πράσινο που είναι; Εδώ το είδαμε να μειώνεται κιόλας. Θα το φυτέψει πάνω στα τσιμέντα όπως στη Τζουμαγιάς που τους έλεγαν ότι θα είναι καταπράσινο το έργο του δήμου;

Και τελικά στο δήμο τι έχουν με τους σταθμούς προαστιακού και μετρό και ΗΣΑΠ; Νομίζουν ότι όλοι έχουν λεφτά για αυτοκίνητα και βενζίνες; Γιατί πολύ εχθρότητα βγάζουν κάτι τέτοιες ανακοινώσεις. Τι έλεγε ο Μπάμπαλος άλλοτε στο http://irakleio.eu/2009/03/15/blog-post_15-18/ και για Ψαλίδι και Πρασίνου Λόφου;

Anonymous
Guest
Anonymous
1 έτος 6 μήνες πριν

Όπου πηγαίνει ο δήμος να κάνει έργα η ιστορία της Τζουμαγιάς θα είναι παράδειγμα για όλους ποιές είναι οι υποσχέσεις του δήμου και ποιά είναι τελικά η πραγματικότητα.

Και οι υποσχέσεις για το σταθμό ΗΣΑΠ θα είναι παράδειγμα ποιές είναι οι υποσχέσεις προεκλογικά και τι γίνεται μετά τις εκλογές.

anonumous
Guest
anonumous
1 έτος 6 μήνες πριν

ΜΠΑΜΠΑΛΕ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑΚΤΟΠΟΙΕΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
ΑΛΛΑ 3 ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΕΙΣ:
1. ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΣΠΑΤΑΛΟ ΤΡΟΠΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ
2. ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΕΡΓΟ ΟΥΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΩΤΩΝ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ.
3. ΑΚΟΜΑ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΜΑ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΧΡΕΩΜΕΝΟΣ.

Γ&Δ

ANONYMOUS 10
Guest
ANONYMOUS 10
1 έτος 6 μήνες πριν
http://www.protagon.gr/apopseis/editorial/text-145-44341171033 Οι Άγγλοι που ψήφισαν να φύγουν , κατηγορούν την ΕΕ για τους αντίθετους λόγους με τον ΣΥΡΙΖΑ. • Γιατί θεωρούν ότι δίνουν πολλά λεφτά για τους νότιους. Εμείς ζητάμε λεφτά. • Έχουν τρελαθεί από το 1 εκατομμύριο μετανάστες στη Γερμανία και φοβούνται ότι σε λίγα χρόνια θα μπουν και οι Τούρκοι. Δεν καταλάβαμε τίποτα! Ας σταματήσουν τα πολιτικά στελέχη την κενολογία, τα κλισέ και την παπαγαλία όσων εκφέρουν στα τηλεοπτικά πάνελ. Περιέχουν ηλιθιότητες και αποπροσανατολίζουν την κοινή γνώμη Ανδρέας Στασινός24 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016, 19:28 • • • • • 9 «Η αλλαγή της Ευρώπης και η οικοδόμηση μίας ενωμένης δημοκρατικής… περισσότερα...
Δεύτερος όροφος
Guest
Δεύτερος όροφος
1 έτος 6 μήνες πριν

Αν έρθει η Ευρωπαική Ένωση και κάνει έλεγχο στο Ηράκλειο θα πάει πολύς κόσμος φυλακή από Μαστοράκο και Γεωργόπουλο μέχρι Βλασσόπουλο-Βλαντή και Μπάμπαλο. Μαζί και κάτι τσάτσοι τύπου Κεσκινίδη Λεσγή Μπάρμπα Παπαδημητρίου και διάφορους εργολάβους της περιοχής.

wpDiscuz